Здравейте, колеги алфисти, аз съм младши алфист и като цяло младши шофьор. За първа кола си избрах Алфа Ромео 147 JTD, но се натъкнах на проблем, колата е със спортно окачване и предницата й е много ниска - около 8см, а отдолу коша на двигателя й се намира около 2-3см по-надолу, а за нашите пътища това е опасно за автомобила. Въпросът ми е, какво окачване да и сложа, тъй като ще го сменям, така че да стане по-висока отколкото ще бъде със стоково окачване?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как да направим АР 147 по-висока?
Collapse
X
-
Какво ти пречи на стоковото окачване? те хората са си го сметнали.... Все пак тая кола трябва да е аеро динамична и устойчива на пътя. При вдигане на автомобила тези работи отиват доста назад... Не мисля че е добра идея да я вдигаш повече от стоково окачване. Освен ако не живееш в някое плевенско село и пътя е 90% ями155 1.8 8v SUPER MY95
-
-
Приятел и аз имах същия проблем. Сложили в Италия спортно окачване и тука в България да му мисля...Та купих си втора ръка оригинални от 2008г. същата като мойта и направо възкръснах. Вози доста по-меко и се вдигна с 5 см!!! Много съм доволен, и веднага се усети разликата, а дадох 50 лева за 4-те.
Comment
-
Мойта беше със спортно и си купих нови пружини заради това....в началото ми се струваше супер висока, но бързо свикнах...със стоковото минавам през всякакви видове легнали приклекнали...дори леко наведени полицаи...даже някой хора които се возят са учудени и казват, че външно изглежда по ниска
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v
Comment
-
Няма какво да му мисли колегата, а да кажа, че моята си е с оригиналните амортисьори само пружините бяха спортни, но няма какво да се чудиш слагай оригиналните и ще видиш за какво става въпрос..Преди возеше като маршрутка с 140 на магистралата.
Comment
-
Аз даже и гумите още не съм сменил- Michelin Alpin не знам всичките им одробности, но знам че са с профил 60. Благодаря за съветите, за сега ще сменя окачването със стоково ( проблемът е, че съм намерил само предно и известно време ще карам с предно стоково и задно спортно), и се чудя дали да не сложа всесезонни гуми с по-висок профил ( препоръчаха ми да е 65 ).Last edited by Jomel; d.m.y г., 17:14.
Comment
Comment